Мах боловсруулах үйлдвэрлэл, худалдаа эрхлэгчдэд өгөх зөвлөгөө

Н.Алтанцэцэг / Эрүүл мэнд

Эрүүл мэндийн яамнаас коронавируст халдварын үед мах боловсруулах үйлдвэрлэл, худалдаа эрхлэгчдэд өгөх зөвлөгөөг боловсруулсныг хүргэж байна.

Аж ахуйн нэгжид:

  • Биеийн халуун үзэх
  • Ам, нүүрний хаалт зүүх
  • Малгай, хормогч, бээлий өмсөх
  • Хүн хооронд 1.5-2 метрийн зай барих
  • Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах
  • Агааржуулагч ажиллуулах, агаар сэлгэлт тогтмол хийх
  • Махны мод, тавцан, хутга, хөрөө, махны машин зэргийг хэрэглэх бүртээ зориулалтын шингэнээр угааж цэвэрлэх
  • Бохирдсон хормогч, ханцуйвчийг зориулалтын шингэнээр тогтмол угааж цэвэрлэх
  • Сандал, хөргөгч, хаалганы бариул, хана, шал зэрэг хатуу гадаргууг 1л усанд 25мл белизна хийсэн уусмалаар өдөрт 2-оос доошгүй удаа халдваргүйжүүлэх
  • Сард 1 удаа мэргэжлийн байгууллагаар халдваргүйжүүлэлт хийлгэх
  • Халдвар судлагч, хүнсний технологич, эрүүл ахуйчийн бүрэлдэхүүнтэй багийг урьдчилан томилон, халдвар эсэргүүцэх төлөвлөгөөтэй байх
  • Халдвар хамгааллын хяналт тавих хүн ажиллуулах
  • Хог хаягдлыг ил задгай хаяхгүй байх
  • Коронавируст халдвараас урьдчилан сэргийлэх зөвлөмжийг ил тод байршуулах
  • Халуурах, ханиах, цээжээр өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл 119, 80086829 дугаарт хандах

Мах бэлтгэгч, худалдагч нарт:

  • Ам, нүүрний хаалт зүүх
  • Малгай, хормогч, бээлий өмсөх
  • Хүн хооронд 1.5-2 метрийн зай барих
  • Гараа сайтар савандаж угаах
  • Нойтон сальфетка, спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгчтэй байх
  • Махны мод, хутга, ирлэгч зэргийг бусадтай сольж хэрэглэхгүй байх
  • Бэлэн мөнгөөр аль болох тооцоо хийхгүй байх
  • Бохир гараар ам, хамар, нүүрэндээ хүрэхгүй байх
  • Ажлын хувцсаа тогтмол угааж, цэвэрлэх, хоорондоо солихгүй байх
  • Ус,ундаа ам дамжуулан хэрэглэхгүй байх
  • Ковид-19-ийн талаарх мэдээлэлтэй байх

Үйлчлүүлэгчдэд :

  • Амны хаалт зүүх
  • Маханд гар хүрэхгүй байх
  • Бэлэн мөнгөөр аль болох тооцоо хийхгүй байх
  • Тахиа, загасны махыг угааж хэрэглэх
  • Далайн гаралтай бүтээгдэхүүн аль болох хэрэглэхгүй байх
  • Сав,баглаа, боодлыг чийгтэй алчуур, нойтон сальфетикаар арчих
  • Түүхий болон боловсруулсан бүтээгдэхүүнийг тус тусад нь байлгах

Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам


Сэтгэгдэл

ГАЖ ТОГТОЛЦОО [202.9.46.142] 2020-06-25 04:47:22

Нөгөө нэг мундаг хүнсний аюулгүй байдлын хяналтын алба, газар хаачсан бэ? нөгөө хүнсний аюулгүй байдлын багц хуулиуд, олон стандартуудын хэрэгжилт, хяналт хаа байна вэ? нөгөө мундаг хүнсний технологи, чанарын хяналтын байцаагч нэртэй хоолны савнууд хаана байна вэ? нөгөө олон худалдаа, үйлдвэр ,үйлчилгээний зөвшөөрөл өгч суудаг шат шатны хэлтсүүд хаан байна вэ? Нөгөө мах ны холбоо хаана байна вэ? Ганц ч хүнсний эрүүл ахуйч байхгүй ЭМЯ, ХӨСҮТ бүх ачааг үүрээд явж байна. одоо яах вэ?


1 сэтгэгдэл байна
1000 тэмдэгт оруулах үлдлээ.
Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд Medee.MN хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
1 сэтгэгдэл байна
Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд Medee.MN хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.